GO SDBIH TUZLA: Stvaramo bolje uslove za našu djecu

Parlamentarnom borbom i istrajnošću, amandman Damira Muratovića na Budžet grada ispred Kluba vijećnika SDBiH za nabavku Senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje šećera u krvi za djecu i omladinu oboljelu od dijabetesa tipa 1. na području Grada Tuzle je dobio apsolutnu podršku vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla.

Klub vijećnika SDBIH stoji čvrsto pri stavu da ostvaruje obećanja data u predizbornom programu, a amandmani i inicijative sa posljednje sjednice GV Tuzla to i potvrđuju.

Naime, Gradsko vijeće Tuzla je na sjednici održanoj 30.06.2021.godine jednoglasno podržalo zaključak koji je Muratović predložio uz Izvještaj o radu JU “Naše dijete” Tuzla.

Tim zaključkom zadužuje se resorna Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu i gradonačelnik da zajedno sa nosiocem aktivnosti JU “Naše dijete” Tuzla iznađe modalitet za otvaranje vrtića u MZ Šićki Brod, a za područja mjesnih zajednica Mramor, Ljepunice, Bukinje, Lipnica, Gornja Lipnica, Srednja Lipnica, Husino, Kiseljak i Ljubače, kao i za ostale prigradske mjesne zajednice. Potrebno je blagovremeno pokrenuti aktivnosti kako bi se u Budžetu za 2022.godinu planirala neophodna sredstva za otvaranje nove organizacione jedinice JU “Naše dijete” Tuzla.