Odavanjem počasti na spomen-obilježjima u Tuzli obilježen Dan državnosti (FOTO)

Polaganjem cvijeća i vijenaca, te odavanjem počasti na spomen-obilježjima Slana Banja u Tuzli danas je obilježen 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vijence su položili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti TK, boračkih udruženja te stranačkih i drugih organizacija.

Delegaciju Socijaldemokrata BiH predvodio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić zajedno sa generalnim sekretarom SDBiH Huseinom Tokićem, potpredsjednikom SDBiH Žarkom Vujovićem, članovima Predsjedništva SDBiH Amelom Zaimović, Azizom Čačkovićem, sekretarom Gradske organizacije SDBiH Tuzla Kerimom Isovićem, vijećnicima u GV Tuzla Mirelom Miškovićem, Damirom Muratovićem i Hasibom Hirkićem, te članovima Foruma mladih SDBiH Tuzla, Azurom Jogunčić i Denisom Bećirovićem.

Cvijeće je položeno na spomeniku Partizanskim brigadama, spomeniku Zlatnim ljiljanima, spomen obilježju poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995. te na mezarju / groblju civilnih žrtava.

U ime Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, svim građankama i građanima BiH, čestitam Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Na ovaj historijski dan potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine, njen teritorijalni suvernitet i integritet, a u periodu koji je pred nama moramo odlučno i zajedničkim naporima izgraditi prosperitetniju budućnost i osigurati modalitet koji će omogućiti dugoročnu stabilnost i jednakopravnost svih građana i naroda u našoj zemlji. – poručio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić.

.