Odavanjem počasti na spomen-obilježjima u Tuzli obilježen Dan državnosti (FOTO)

Polaganjem cvijeća i vijenaca, te odavanjem počasti na spomen-obilježjima Slana Banja u Tuzli danas je obilježen 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vijence su položili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti TK, boračkih udruženja te stranačkih i drugih organizacija.

Delegaciju Socijaldemokrata BiH predvodio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić zajedno sa Zlatkom Ercegović, članom Predsjedništva SDBiH, te članovima Foruma mladih SDBiH Tuzla, Azrom Jahić, Nermom Smajlović i Azurom Jogunčić.

 

Cvijeće je položeno na spomeniku Partizanskim brigadama, spomeniku Zlatnim ljiljanima, spomen obilježju poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. – 1995. te na mezarju / groblju civilnih žrtava.

U ime Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, svim građankama i građanima BiH, čestitam Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Na ovaj historijski dan potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine, njen teritorijalni suvernitet i integritet, a u periodu koji je pred nama moramo odlučno i zajedničkim naporima izgraditi prosperitetniju budućnost i osigurati modalitet koji će omogućiti dugoročnu stabilnost i jednakopravnost svih građana i naroda u našoj zemlji. – poručio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić.

.