SDBiH LUKAVAC: Izrada Izolatorija u Lukavcu građane je koštala 0,00 KM

U vrijeme stanja nesreće u BiH izazvanog pandemijom jedna od bitnih mjera prevencije i sprečavanja širenja virusa COVID 19 sa oboljelih na zdravo stanovništvo je i mjera izolacije i samoizolacije građana. Katonalni štab Civilne zaštite TK naredio je početkom aprila općinskim načelnicima i gradonačelnicima da što prije opreme i pripreme prostor za izolaciju potencijalno oboljelih.

Načelnik Edin Delić ovom problemu pristupio je izuzetno odgovorno i skupa sa Opštinskim štabom Civilne zaštite Lukavac pristupio je svim potrebnim aktivnostima za izgradnju izolatorija za građane s područja naše općine. Za izolatorij je odabran prostor Sportske hale Lukavac, a svi troškovi oko namještanja i opremanja ovoga prostora obezbijeđeni su od donacija privrednika s naše općine koji su se istinski pobrinuli da uspostava izolatorija u Lukavcu bude brza, kvalitetna i adekvatna potrebama naših građana. Važno je napomenuti da je izolatorij u Lukavcu sigurno jedan od najboljih i najkvalitetnijih izolatorija u cijeloj BiH, a koštao je građane 0,00 KM.

Izgradnju izolatorija u Lukavcu su pomogle firme ,,FEN“ D.O.O. koja je 50 ležaja i madraca donirala općini u trajno vlasništvo, firma ,,Aquatech“ D.O.O. Tuzla, koja je obezbijedila aparate za pitku vodu, firma ,,Nuhanović“ D.O.O. koja se kompletno stavila na raspolaganje Općinskom štabu Civilne zaštite te svojim sredstvima odradila kompletno ograđivanje prostorija, opremila prostorije stolovima, stolicama i pokrila cijeli prostor video nadzorom.

Mnogi politički subjekti s područja općine su upravo zbog izgradnje ovog izolatorija u Lukavcu često iznosili u javnost netačne navode vezane za finansiranje izgradnje izolatorija jer su gledajući fotografije našeg moderno i savremeno opremljenog izolatorija pretpostavljali da je u njega uloženo puno sredstava. Nisu pogriješili, zaista je naš izolatorij moderno i savremeno opremljen, ali zahvaljujući donatorima koji vole ovaj grad i kojima nije bilo žao staviti na raspolaganje svoja sredstva kako bi se potencijalni korisnici izolatorija u njemu osjećali udobno i imali sve što im treba.

Općinski načelnik Edin Delić je ponovo pokazao da je izuzetan lider koji će uvijek za svoju općinu i njene građane uraditi ono što je najbolje, a pritom će i domaćinski voditi računa o utrošenim sredstvima. Ružno je i neprofesionalno širiti neprovjerene informacije zasnovane na pretpostavkama radi dobijanja nekih jeftinih političkih poena.

Dakle, Lukavac je zahvaljujući načelniku Edinu Deliću i našim privrednicima, imao savremeno opremljen izolatorij, a koji građane ovoga grada nije koštao ništa jer je u potpunosti opremljen sredstvima iz donacija. Time je općinski načelnik još jednom dokazao svoje liderske sposobnosti. Najvažnije je ipak naglasiti da iako smo zahvaljujući našim privrednicima i općinskom načelniku Edinu Deliću imali potpuno uređen i savremen izolatorij, opremljen u potpunosti sredstvima iz donacija, sretni smo što nismo imali potrebu da ga koristimo jer smo preventivnim mjerama zaustavili širenje zaraze i uspješno, bez ljudskih žrtava, riješili ovu krizu.