KO SDP BiH ponovo u odbrani kadrova PDA

Svima je više nego jasno da KO SDP BiH ne može preći preko činjenice da njihov koalicioni saveznik PDA nije više u vlasti na TK. Zašto je to tako i koji su razlozi tome, možemo samo pretpostavljati ili prosudite sami.

Činjenica je da je rukovodstvo SDP-a guralo TK u zagrljaj Mirsadu Kukiću i građane TK u provaliju, kao i Vladu Kantona Sarajevo Konakoviću. Ne ulazak u vlast sa PDA najteže je palo aktuelnom rukovodstvu KO SDP BiH Dževadu Hadžiću i njegovim saradnicima. Stoga nije ni čudo da se samo KO SDP javlja u odbrani kadrova PDA kada god im se ukaže prilika. Zanimljivo je u svemu da se ni PDA nikad nije oglasila kada je smijenjen bilo koji njihov kadar, jer znaju kako su ih postavljali, ucjenama i neregularno. A, zašto bi i branili kada imaju svoj kadar u SDP-u koji ih brani na svim poljima.

SDPeu je draže  baviti se kritikama o radu i neradu svih drugih ,osim da kritikuju sami sebe, jer su imali mogućnost da budu u vlasti na svim nivoima i građanima BIH ponuditi program izlaska iz krize u BIH , da implementiraju  plan 10 koji su u kampanji  prezentovali. Ali njima je bitnije  bilo sačuvati kadrove u Sarajevu i sa tim su još jednom pokazali da im je BIH od Vijećnice do Ilijaša.

Da je to tačno pokazuje i činjenica da Vrhu SDPa nije bilo krivo što je DF u koaliciji sa SDA u TK, nisu im smetali pregovori oko ulaska na Federalnom i Državnom nivou,ni jedne stranke, sve je bilo uredu dok se nije“ dirnula“ Vlada u Kantonu Sarajevo.Sada kada treba doći do smjene Kojevića i Konakovića i podobnih kadrova SDPa svi su izdajnici.Još  jednom je Vrh SDPa pokazao da mu nije ni do države ni do sprovođenja Plana 10, već iz nekih razloga odbrana PDA, Naroda i Pravde(NiP) i Naše stranke. SDP-u je uredu bilo da sa svojim prijateljima iz  PDA u nekoliko navrata pokušavaju  smijeniti  Vladu u TK u kojoj je DF i SBB. Ne interesuje SDP ni raspodjela javnih prihoda koja godinama tuši mnoge kantone,ni poticaji za poljoprivredu ni privredu,niti izgradnja infrastrukturnih projekata, njih zanima samo Kanton Sarajevo  i udobne opozicione klupe.

A sada kada neko želi uspostaviti vlast na svim nivoima,napokon riješiti blokadu BiH, kako bi se krenulo sa investicijama i BiH se izvukla iz blokade koja traje od izbora, svi koji nisu po volji Nikšića i ekipe, su izdajnici, jer se sprema smjena Vlade u kantonu Sarajevo.

SDP-u je još jednom pokazao da nema hrabrosti preuzeti odgovornost i biti lider u promjenama. Još jednom su pokazali da više vole udobne opozicione klupe, kritikovati sve, a ne raditi ništa.

Stoga zadnji koji bi trebali kritikovati bilo koju vladu i nazivati izdajnicima bilo koga je SDP. SDP koji je u stanju istinske patriote BiH istjerati iz SDP-a poput Mire Lazovića, Ive Komšića, pokojnog Hakije Meholjića…nema pravo držati nikome predavanje o patriotizmu.

Propustili su sve prilike da nešto urade za građane BIH. Nemaju pravo kritikovati  smjene i postavljanje bilo čijih kadrova iz drugih političkih subjekata, ukoliko nemaju nekakvih dugova prema pojedinim strankama koje grčevito brane!