OO SDBiH Banovići: Izabrano Predsjedništvo, sekretar, potpredsjednici i Kadrovska komisija

Sinoć je u prostorijama SDBiH Banovići održana Konstituirajuća sjednica Općinskog odbora SDBiH Banovići na kojoj je izabrano Predsjedništvo, sekretar, potpredsjednici i Kadrovska komisija.

Za sekretara je izabran Kuralić Sead, a za potpredsjednike su izabrani Brkić Petar, Fajić Fehima, Žunić Edin i Dvanajšćak Korana.

Sjednica je protekla u opuštenoj atmosferi, u duhu drugarstva, slobodnog iskazivanja mišljenja pojedinca, kritike, a sve u cilju jačanja naše Organizacije, kojoj je prevashodni cilj razvoj lokalne zajednice i zaustavljanje odlaska stanovništva iz Banovića.

Mirnes Mujkić, predsjednik OO SDBiH Banovići je članove Odbora upoznao s aktivnostima koje vodi Predsjedništvo SDBiH, kao i radu kantonalne Vlade, s posebnim akcentom na ministarstvima u kojima participira SDBiH.

Vijećnici su Općinski odbor informisali o svom dosadašnjem radu u Općinskom vijeću, posebno se osvrnuvši na aktivnosti koje su pokrenuli u vezi s odlukom PDA o nelegalnoj natplati parkinga na prostoru gradske zone. Očekuje se da će epilog navedenog procesa biti pobjeda pravde i prestanak pljačkanja naših sugrađana.

Općinska organizacija SDBiH Banovići svim izabranim članovima upućuje iskrene čestitke, a narodu općine Banovići, Kantona, BiH sve najbolje u 2020. godini.