BIJEDIĆ O DANAŠNJIM DEŠAVANJIMA NA CETINJU: Abazović svojim ponašanjem direktno proizvodi najgore moguće posljedice

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je danas u Cetinjskom manastiru, čemu se protivio veliki broj građana Cetinja i Crne Gore koji su protestovali i postavili barikade kako bi to spriječili. Na kraju su patrijarh SPC-a Porfirije i mitropolit Joanikije na Cetinje stigli sa dva vojna helikoptera te su pod jakom policijskom pratnjom provedeni u manastir.

Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine osvrnuo se na dešavanja u Crnoj Gori i političku pozadinu koju današnje ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru nosi.

„Pojedinci iz Srpske pravoslavne crkve ponovo pokušavaju da ponove scenario iz devedesetih godina da bi svojim utjecajem proizveli oružane sukobe na ovim prostorima. Nakon i trideset godina, na veliku žalost, ljudi nisu prepoznali prave i iskrene ciljeve Srpske pravoslavne crkve, a to je teritorijalna dominacija, a ne duhovno obraćanje narodu kao što bi trebalo da se radi. Dritan Abazović direktno proizvodi najgore moguće posljedice svojim ponašanjem unutar Crne Gore.“ – izjavio je Bijedić.