Bijedić: UKC Tuzla je oštećen u svakom pogledu, tronacionalna podjela vidi se kroz rad Vijeća ministara

Enver Bijedić, predsjednik stranke Socijaldemokrate BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, upozorio je danas u Sarajevu da je Univertizetski klinički centar Tuzla oštećen u svakom pogledu prilikom raspodjele sredstava zdravstvenim ustanovama u državi.

“Predviđeno je da Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu bude dodijeljeno 3,5 miliona KM, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 3,5 miliona KM, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 4 miliona KM, a Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla samo 1,5 miliona KM”, kazao je Bijedić.

Bijedić je istakao da Tuzlanski kanton kao najmnogoljudniji i najveći liječi najviše ljudi, a da su oštećeni u svakom pogledu, pa i kada je riječ o raspodjeli testova.

“U ovoj zemlji se ne rade stvari na način kako bi trebalo. Univerzitetski klinički centar Tuzla je oštećen u svakom pogledu”, istakao je Bijedić dodavši da je oštećen i kada je riječ o broju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

Naveo je da će od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na današnjoj sjednici Parlamenta tražiti odgovor po kojim kriterijima se vršila raspodjela sredstava.

“To je jedan od elemenata kako Vijeće ministara radi, zbog kojeg smo mi nezadovoljni”, kazao je Bijedić, zaključivši da se tronacionalna podjela manifestuje kroz rad Vijeća ministara BiH.