EMIR TUFEKČIĆ: Zalaganjem svakog pojedinca stvari se mogu promijeniti nabolje

Činom potpisivanja pristupnice, koju mu je uručio predsjednik SDBiH Enver Bijedić, mladi tuzlanski ljekar Emir Tufekčić, sa Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC-a Tuzla, pristupio je Socijaldemokratama BiH.

Odvažnost pri ulasku u politiku, pokazao je i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Naime, zajedno sa kolegama Mahmutovićem i Srabovićem dobrovoljno se prijavio za rad u trijažnom punktu.

Kako nam je u izjavi rekao, niti u jednom trenutku nije imao dilemu da li da se prijavi.

“Da, to je tačno. Svjestan sam pandemije koja je zadesila čitav svijet, te sam bez razmišljanja stao na “prvu crtu odbrane”. Kroz svoj rad, u svakom momentu želim dati svoj maksimu. Nakon što je angažman medicinskog osoblja UKC-a Tuzla dao izvrsne rezultate, kao što vam je poznato da na području TK trenutno nema aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom, uvidio sam da se zalaganjem svakog pojedinca stvari mogu promijeniti nabolje.
S obzirom na to da probleme koji nas svakodnevno prate ne rješavaju oni koji su zaduženi, odlučio sam se politički aktivirati.
Stvari se mogu promijeniti i zato pozivam građane da nam se pridruže jer zajedničkim radom društvo može prosperirati.” – izjavio je Tufekčić.