ENVER BIJEDIĆ: Koga to prima Jasmin Imamović?

Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH uputio je javno pitanje koga to Jasmin Imamović prima, osvrćujući se na Draška Stanivukovića i postavljanje spomen-ploču majoru JNA Milanu Tepiću.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković postavio je spomen-ploču majoru JNA Milanu Tepiću, koji je 1991. digao u zrak skladište eksploziva u Bjelovaru. Ne želeći se mirno predati Tepić se odlučio na čin dizanja u zrak jednog skladišta sa 170 tona municije. Tom prilikom uz Tepića poginulo je i jedanaest hrvatskih vojnika.

Tepić je za Stanivukovića najsvjetliji primjer Srbina kako je to sam rekao.

U posjeti Tuzli, Imamović sa Stanivukovićem nije obišao mjesto stradanja 71 mladog života – Kapiju.

Iako znajući stavove gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića po pitanju osuda ratnih zločinaca i negiranja genocida, a koje je i potvrdio odmah po donošenju Odluke visokog predstavnika , gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nije našao za shodno da se oglasi po ovom pitanju i uputi izvinjenje građanima Tuzle,  koji itekako znaju kakvu politiku zastupa Draško Stanivuković i kakve sve posljedice mogu proizaći iz takvih politika.

Podsjećam da je tokom posjete Stanivukovića, Jasmin Imamović izjavio da: “Želje naših građana su iste, a mi smo tu da zadovoljimo njihove želje i da opravdamo njihovo povjerenje”!

Gradonačelniče Imamoviću, podsjećam Vas da želje naših Tuzlanki i Tuzlaka nisu negiranje genocida i ne prihvatanje činjenice da se u našem gradu desio najstravičniji zločin počinjen nad Tuzlanskom mladošću, u kojem je ugašen 71. mladi život!

Gradonačelniče Imamoviću, niste opravdali povjerenje građana, jer vaša “antifašistička borba” kojom se godinama dičite nije zvanično primanje posjeta političara koji propagiraju i veličaju fašističke politike i ne priznaju pravosnažno osuđene ratne zločine u Bosni i Hercegovini!

Pozivam gradonačelnika Imamovića da građanima Tuzle uputi javno izvinjenje i osudi izjave i djela Draška Stanivukovića.