GO SDBIH TUZLA; Gradska organizacija Socijaldemokrata  BiH Tuzla, poziva Imamovića da građanima Tuzle uputi javno izvinjenje i osudi izjave Stanivukovića.

Samo prije mjesec dana od donošenja Odluke Valentina Inzka, visokog predstavnika u Bosni I Hercegovini, a koja se odnosi na nametanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović zvanično prima i nasmiješeno šeta Panonskim jezerima sa negatorom genocida Draška Stanivukovića.

Iako znajući stavove gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića po pitanju osuda ratnih zločinaca i negiranja genocida, a koje je i potvrdio odmah po donošenju Odluke visokog predstavnika , gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nije našao za shodno da se oglasi po ovom pitanju i uputi izvinjenje građanima Tuzle,  koji itekako znaju kakvu politiku zastupa Draško Stanivuković i  kakve sve posljedice mogu proizaći  iz takvih politika.

Podsjećamo da je tokom posjete Stanivukovića, Jasmin Imamović izjavio da: “Želje naših građana su iste, a mi smo tu da zadovoljimo njihove želje i da opravdamo njihovo povjerenje”!

Gradonačelniče Imamoviću podsjećamo vas da želje naših Tuzlanki i Tuzlaka nisu negiranje genocida i ne prihvatanje činjenice da se u našem gradu desio najstravičniji zločin počinjen nad Tuzlanskom maldošću, u kojem je ugašen  71. mladi život!

Gradonačelniče Imamoviću, niste opravdali povjerenje građana, jer vaša “antifašistička borba” kojom se godinama dičite nije zvanično primanje posjeta političara koji propagiraju fašističke politike i ne priznaju pravosnažno osuđene ratne zločine u Bosni i Hercegovini!

Gradska organizacija Socijaldemokrata  BiH Tuzla, poziva Imamovića da građanima Tuzle uputi javno izvinjenje i osudi izjave Stanivukovića da je “potez” Valentina Inzka loš i kukavički.