Gradski odbor DF i SDBiH Tuzla: Poziv SDP-u da podrži kandidata ujedinjene ljevice za gradonačelnika Tuzle

Obzirom da SDP Tuzla još nije objavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle, pozivamo GO SDP Tuzla da podrži prof. dr. Vahida Jusufovića kao zajedničkog kandidata ljevice za gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima, kako bismo zajedničkim snagama prekinuli vladavinu “političke braće” Imamović-Kukić i na taj način konačno prestali biti taoci udruženog poduhvata pomenutog dvojca.

Svima koji prate politička dešavanja u Tuzli i Tuzlanskom kantonu je jasno da Kukić-Imamović već dvije decenije dogovorno upravljaju Tuzlom i TK na način da su podijelili interesne zone djelovanja na području našeg kantona. Saradnja je bila providna i očita nakon opštih izbora gdje je Imamović uradio sve kako bi i pored toga što je SDP dobio izbore i zajedno sa DF-om imao 13 mandata u Skupštini TK-a pokušao spasiti Kukićevu vladu bez obzira što je isti izgubio izbore. Saradnja je očita i kroz zajednički uticaj na institucije. Kukićevi ljudi u Gradskom vijeću Tuzla su u i u formalnoj koaliciji sa Imamovićem i podržavaju sve njegove prijedloge pa čak i onaj o uvođenju harača građanima zvanog “komunalna naknada”.

Kukića smo sami već skinuli s leđa građanima TK kroz smjenu njegove PDA poluprivatne vlade, a Gradski odbor SDP-a Tuzla ima historijsku šansu da – zajedno sa nama podrži zajedničkog kandidata ljevice za gradonačelnika Tuzle – prof. dr. Vahida Jusufovića, kako bi i drugog vladaoca iz dvojca Kukić-Imamović nakon 20 godina vladavine poslali u političku penziju.

Nadamo se da će zdrave snage prevagnuti u SDP-u i donijeti ispravnu odluku u interesu građana jer ujedinjena Tuzla može brže i odlučnije prerasti u najrazvijeniji grad u BiH.

Gradska organizacija Socijaldemokrate BiH Tuzla

Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla