Mali dio kandidata SDBiH Gradačac, nezadovoljan izbornim rezultatom posegao za nepopularnim, vanstatutarnim djelovanjem

Nakon objave konačnih rezultata Lokalnih izbora 2020, za gradonačelnika i gradsko vijeće Grada Gradačca, želimo da se zahvalimo svim našim glasačima, aktivistima i simpatizerima. SDBiH Gradačac je osvojio tri mandata u gradskom vijeću, a naš kandidat za gradonačelnika Mustafa Šakić nije dobio podršku građana. S obzirom da postojimo tek godinu dana, možemo reći da se radi o uspjehu na političkoj sceni. SDBiH Gradačac iz ovih izbora izlazi svijetla obraza jer mi nismo, poput nekih političkih subjekata, kupovali glasove birača. SDBiH Gradačac je glasove dobio na osnovu svojih programskih ciljeva koje su naši birači prepoznali. Naši kandidati i naše članstvo su disciplinovano i revnosno radili za našeg kandidata za gradonačelnika.

Želimo ukazati na pristrasno i neprofesionalno ponašanje GIK-a. Na dan izbora, mobilni timovi za glasače u izolaciji su selektivno obilazili građane u izolaciji i time uskratili elementarno građansko pravo na glasanje. Na ovaj način građani su brutalno diskriminirani jer im je oduzeto pravo zagarantovano Izbornim zakonom.

Mali dio kandidata SDBiH Gradačac, nezadovoljan izbornim rezultatom, je posegao za nepopularnim, vanstatutarnim djelovanjem (skupljanjem potpisa i saopštenjima za javnost), mimo zvaničnih kanala organa stranke. Dio potpisnika je obmanut i potpisi su zloupotrijebljeni od strane inicijatora jer su neki potpisnici čvrsto uz program i ideju SDBiH. SDBiH Gradačac se zahvaljuje predsjedniku Izbornog štaba SDBiH Gradačac Osmanu Mujanoviću i ostalim članovima Izbornog štaba SDBiH Gradačac na doprinosu u izbornom rezultatu. Osman Mujanović više nije član SDBiH jer je podnio pismenu ostavku 18.11.2020.godine.

Mi ostajemo istrajni u svojim programskim načelima koje ćemo provoditi u Gradskom vijeću Grada Gradačac. Da smo na pravom putu pokazuje veliki broj novih pristupnica za članstvo (nakon izbora) i sa punim pravom možemo reći da nikad nismo bili homogeniji, jedinstveniji i jači.

Svim građanima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti čestitamo predstojeće praznike, a svima zajedno, želimo mnogo zdravlja, sreće i uspjeha u novoj 2021. godini.