Međunarodni aerodrom Tuzla propada, a resorni ministar (DF) u Vladi TK se češlja

Vlada Tuzlanskog kantona i skupštinska većina kršeći poslovničke odredbe i Ustav kantona izbjegavaju održavanje tematske sjednice Skupštine TK na kojoj bi se raspravljalo o alarmantnom stanju na Međunarodnom aerodromu Tuzla i predložilo set mjera za prevazilaženje istog.

Na sjednici Kolegija Skupštine TK predsjednik Skupštine (DF) je obavijestio članove Kolegija da je Vlada TK vratila informaciju o stanju menadžmentu Međunarodnog aerodroma Tuzla na doradu. Ovim činom se Vlada TK kao izvršni organ vlasti stavila iznad zakonodavne vlasti kršeći poslovničke procedure Skupštine Tuzlanskog kantona, iako je tematska sjednica Skupštine zakazana blagovremeno u skladu sa članom 57. stav 2. Poslovnika o radu Skupštine TK (30 dana prije održavanja potpisano od strane 12 poslanika).

Bez obzira na ove činjenice, Vladi TK i skupštinskoj većini nije smetalo da izbjegnu tematsku sjednicu u zakonskom roku, a sve to pravdajući da je svom menadžmentu i resornom ministru vratila tobože informaciju na doradu.

Postavlja se pitanje kakav je to menadžment i resorni ministar iz DF-a koji nisu u stanju sačiniti informaciju u roku od par sati, a ne u roku od 30 dana koliko su imali vremena da to završe?

Dok Međunarodni aerodrom Tuzla strmoglavo propada, gdje je veća frekvencija pasa lutalica nego putnika, resorni ministar (DF) i skupštinska većina izbjegavaju raspravu na ovu goruću temu, po principu “aerodrom propada, a vlada se češlja”.

I dalje se nameće pitanje:
Da li tuzlanski DF preko svojih visoko pozicioniranih kadrova uništava Međunarodni aerodrom Tuzla kako bi putnički saobraćaj iz Tuzle preselio u Banja Luku i Beograd?!