Mladi kandidati SDBiH sa liste za GV Tuzla pozvali mlade da masovno izađu na izbore

Današnjom press konferencijom, mladi kandidati SDBiH sa liste za Gradsko vijeće Tuzla pozvali su mlade sugrađanke i sugrađane da masovno izađu na izbore, jer kako su istakli, imaju za koga.

“Srž i svrha socijaldemokratije predstavljaju mlade snage spremne da uz kreativno razmišljanje preuzmu odgovornost u svim sferama ljudskog života. Nebrojno puta u prošlosti istorija nas je naučila da su mladi udarnici i aktivisti bili pokretačka snaga društva. Mudrim odlukama i hrabrim djelovanjem, svako od nas ima izbor da direktno kreira procese ili bude nijemi posmatrač. Danas, više nego ikad potrebno je da se mladi glas čuje i prepozna. Neophodno je usmjeriti svu energiju da mlade ljude uvjerimo u aktivizam, da im pobudimo nadu u bolje sutra. Pružimo priliku da se dokažu i pokažu koliko znaju. Svjedoci smo negativnog trenda odliva svih starosnih kategorija. Zbog toga mladi ljudi, zbijmo redove i pokažimo da hoćemo i možemo, jer druge domovine nemamo. Volimo svoj grad i i uložit ćemo naše maksimalne napore da naše djelovanje ne bude uzalud.  ” – istakao je Denis Bećirović

Jedna od stvari koje su danas kandidati istakli je i neiskorištenost ljudskih resursa, pogotovo mladih.

“Žalosno je da se mladi školuju u našem gradu i zbog nepravednog odnosa prema njima odlaze iz našeg grada. Floskula da na mladima svijet ostaje je istinita, jer zaista imamo nevjerovatne mlade u našem gradu i državi. Mladima treba da se olakša put do uspjeha. Tu konkretno mislim na “početnu stepenicu”, lakše dobijanje prvog radnog iskustva od kojeg mogu da krenu dalje. ” – Berina Fejzić.