POKAZALI SNAGU: Održana Izborna konferencija Gradske organizacije SDBiH Živinice

Stotinu delegata večeras je u Živinicama biralo predsjednika, te Nadzorni i Gradski odbor. Za prvog predsjednika Gradske organizacije SDBiH Živinice izabran je Nusret Mamić. 55 izabranih članova činit će Gradski odbor, dok pet članova čini Nadzorni odbor.  Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SDBiH Živinice prisustvovao je predsjednik SDBiH Enver Bijedić, generalni sekretar Husein Tokić, potpredsjednik stranke Žarko Vujović, članovi predsjedništva Edin Delić i Aziz Čačković, kao i drugi članovi Glavnog odbora stranke. Svoju podršku na Izbornoj konferenciji dao je i gradonačelnik Živinica Samir Kamenjašević.

„Situacija u društvu nalaže da se formira socijaldemokratska opcija koja neće biti sterilna i koja neće bježati od odgovornosti.Ne želimo u programu rada zbrinjavati samo pojedince koji će naći svoja mjesta u parlamentima i skupštinama kantona, a koji ne žele riješiti istinske probleme koje osjećaju svi građani BiH.Lako je biti opozicija i kritikovati vlast, a nemati hrabrosti ući u sistem vlasti i pokušati promijeniti nešto.Mi nismo radi cjepkanja, već radi ujedinjenja i stvaranja velike ljevice, želimo kongres ujedinjenja i siguran sam da će se oko te ideje okupiti najveći dio lijevo orjentisanih političkih partija. Idemo na povećanje socijaldemokratije širom BiH. U Sarajevo smo formirali Kantonalnu organizaciju, a u Zenici Gradsku organizaciju.“. – istakao je Enver Bijedić, predsjednik SDBiH.

„Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju delegatima na Izbornoj konferenciji.Vaše povjerenje za mene je velika čast, ali ujedno i velika obaveza-obaveza da okupimo sve demokrate, da povratimo povjerenje u socijaldemokratiju i zajedništvo u članstvo.Evidentno je nezadovoljstvo i distanciranje, od političkog angažmana velikog broja demokratski orijentiranih građana zbog raznih razočarenja, prije svega u način vođenja socijaldemokratije u BiH, bježanje od problema u kojima se nalazi država BiH, kao i njeni građani. Obećavam da ćemo sve svoje raspoložive kapacitete staviti u funkciju vraćanja povjerenja i zajedništva u socijaldemokratiju, razvijati modernu multietničku građansku državu BiH, poštovati Statut SDBiH, a ujedno predlagati i birati najsposobnije kadrove koji će socijaldemokrate dostojanstveno predstavljati u organima vlasti države BiH,FBiH, Tuzlansog kantona, kao i Grada Živinice“, rekao je u svom prvom obraćanju prvi predsjednik GO SDBiH Živinice Nusret Mamić