SD Banovići: Sretno rudari, sretno ljudi!

HLJEB SA 7 KORA U ZAŠTITI OPLJAČKANIH MILIONA S RUDARSKIH LEĐA

Sretno, rudari, sretno, ljudi!

Štrajkujete li? Zbog koga? Zbog čega?
Koji su stvarni razlozi zbog kojih štrajkujete?
Ne govorimo o onim razlozima koje vam poturaju…
Potura vam pda načelnik, koji je nakon 20 godina izgubio koncesiju za pitku vodu. Potura vam pda direktor RMU Banovići koji je znao da nema saglasnost za hidroakumulaciju Ramići, a na OV tvrdio da je Uprava RMU sve uslove za izgradnju termoelektrane ispunila. Poturaju vam pda direktori javnih ustanova i preduzeća koji će izgubiti svoje pozicije ako ne budu u prvim štrajkačkim safovima. Potura vam pda predsjednik sindikata, koji je ujedno i predsjednik pda, čije se bogatstvo teško mjeri ovozemaljskim vagama, a koji je, kao Šeherzada, sakriven iza milion zavjesa. Potura vam klub vijećnika pda u općinsko vijeću, koje za svaku odluku mora unaprijed tražiti Šeherzadino mišljenje. Potura vam pda predsjednik skupštine nekog tamo sindikata, čiji je sin slučajno jedan od direktora neke od javnih ustanova u Općini Banovići. Potura vam predsjedavajući općinskog vijeća Banovići…
Potura vam pda, jednostrano, samoinicijativno i bez i jednog koraka za realno spasenje Rudnika, već samo za spas svojih dobro pozicioniranih kadrova !!!!
Svi oni kažu kako ste ugroženi, kako ste slomljeni, kako se bore za vaša prava i vaše plaće, koje su tobože najbolje u FBiH. Kažu neće u Koncern, ne valjaju uslovi, a valjali su kada su svoje kadrove slali u Sarajevo na direktorske pozicije.
Kako živite rudari, kakve su vam plaće, koliko hljeba kući odnesete poslije 15h, a koliko odnesu oni.
Truju vas lažnim patriotizmom, dok su njihove kese pune, prepune vaših dukata, dukata koje su naši djedovi zarađivali?
Ovo što vam vladajuća elita u Banovićima servira pod nos kao vaše spasenje, kao plan za očuvanje Rudnika, nanijet će samo štetu Rudniku. Da bi zaštitili svoje dobro plaćene pozicije vas guraju ispred sebe kao glinene golubove.
Na kraju, vi birate hoće li vam sutra samo opet izaći sunce i doći novo jutro, ili će vama i građanima Banovića stvarno SVANUTI.

P. S. za titule i nazive smo namjerno pisali mala slova jer ne zaslužuju da budu veliki, pa čak ni u slovima!!!

SRETNO !