SDBiH: Borcima NOR-a, antifašistima i svim građanima u Bosni I Hercegovini čestita 27. juli – Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma

U vrijeme kada se obilježava 82. godina od Dana ustanka naroda i građana BiH protiv fašizma, ovdašnji političari  se kunu  u antifašizam, a pri tome zaboravljajući osnovne civilizacijske vrijednosti i principe smatramo da je danas više nego ikada važno  podsjećati  na 27.juli, koji se decenijama obilježava kao Dan ustanka naroda u Bosni I Hercegovini.

Kakve vrijednosti zapravo nosi 27.juli govori činjenica da je Dan ustanka naroda u BiH odigrao jednu od najznačajnih uloga na prostoru bivše Jugoslavije u kojoj su uspjeli da poraze sve fašističke bitke predvođene ustašama, četnicima i Hitlerom.

Kao takvi moramo biti ponosni na ove činjenice i danas više nego ikada zagovarati antifašizam kao najveću civilizacijsku vrijednost.

Socijaldemokrate Bosne I Hercegovine (SDBiH) borcima NOR-a, antifašistima i svim građanima u Bosni I Hercegovini čestita 27. juli – Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma.