SDBiH: Nije jasno otkuda takav nagao i radikalan ideološki zaokret i netolerancija našeg nekadašnjeg druga – socijaldemokrate Zorana Milanovića

Socijaldemokrate BiH oštro osuđuju nedobronamjerne izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini izrečene u više navrata u posljednjih nekoliko dana. Njegova izjava o NATO putu Bosne i Hercegovine posebno je pretenciozna, iritantna i ucjenjivačka. Milanović protivno logici, normama diplomatskog ponašanja i dobrosusjedskih odnosa zlurado prijeti: „I kada mi netko kaže da će Bosna i Hercegovina ući u NATO, evo – mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem da u NATO uđe država koja je tako neusklađena“ – prijeti Milanović.

Iskreno nam je žao što hrvatski predsjednik Zoran Milanović sebi daje značaj koji objektivno nema, ne samo U NATO savezu, već i u međunarodnim odnosima. Žao nam je i što prijeti moći koju objektivno nema, a posebno što pokazuje neskriveno neprijateljstvo prema Bosni i Hercegovini. Nama Socijaldemokratama BiH nije jasno otkuda takav nagao i radikalan ideološki zaokret i netolerancija našeg nekadašnjeg druga – socijaldemokrate Zorana Milanovića?

Otkud ta pretencioznost, iritantnost i bahatost kod predsjednika Milanovića ne znamo, ali znamo da će Bosna i Hercegovina sama odrediti svoj put, da su uz pomoć međunarodnih prijatelja već učinjeni koraci ka Europskim i NATO integracijama, i da je na tom putu ne može zaustaviti Zoran Milanović.

Zbog toga ga pozivamo na razuman i prijateljski odnos prema susjednoj mu Bosni i Hercegovini, pa čak i na posjetu tokom koje bi mogao dobiti odgovore na sva pitanja koja ga čine nervoznim i izazivaju reakcije nedostojne jednog predsjednika. U Bosni i Hercegovini uvijek ima bujruma!