Sretan 1. decembar – Dan Oružanih snaga BiH

U povodu Dana Oružanih snaga BiH i 16. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, Socijaldemokrate BiH upućuju iskrene čestitke Ministarstvu odbrane kao i vojnicima i komandnom kadru Oružanih snaga BiH.

Oružane snage predstavljaju jednu od najbolje i najuspješnije provedenih reformi u našoj zemlji. To je bio vrlo kompleksan proces koji je iziskivao viziju, odlučnost i strpljenje. Ono što je potrebno kako bi bh. društvo i cijela zemlja krenula naprijed, upravo jee kombinacija tih elemenata.

Pripadnici Oružanih snaga BiH spašavaju ljude, imovinu i životinje od poplava, požara i drugih vremenskih nepogoda i da su se pokazali kao najkorisniji članovi društvene zajednice i oslonac u svim nedaćama, te ponosni na postignute rezultate i na sve vojnike koji rade na očuvanju mira u BiH i svijetu.

Ukupnim svojim angažovanjem tokom cijele godine Oružane snage BiH su dokazale da posjeduju vrlo sposoban i profesionalan ljudski kapacitet. Naše pripadnike odlikuje profesionalizam i posvećenost u izvršavanju zadataka, ali i spremnost da svakodnevno budu u službi građana, kako u BiH tako i van BiH.

Sve ove aktivnosti koje imamo i rezultati koje ostvarujemo na putu ka NATO-u doprinose da OS BiH budu prepoznate kao jedan od aktera bh. društva koji doprinose ukupnom napretku Bosne i Hercegovine na putu ka evroatlantskim integracijama.