Žarko Vujović u Domu naroda podnio inicijativu za saniranje štete u SPKC Mejdan

Žarko Vujović, predsjednik Gradske organizacije SDBiH Tuzla, predsjednik Skupštine TK i delegat u Domu naroda PF BiH podnio je inicijativu u kojoj od Vlade FBiH i premijera Federacije gosp. Fadila Novalića traži da se hitno iz budžetske rezerve izdvoji 200.000 KM radi saniranja štete u Velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli – zamjena parketa koji je u potpunosti uništen u poplavama 24.07.2020. godine.

Podsjećamo, 24.07.2020. godine Tuzlu je pogodilo nevrijeme u kojem je došlo do plavljenja SKPC Mejdan, Velike dvorane cc 5.000 sjedećih mjesta i kuglane. Parket u Velikoj dvorani je u potpunosti uništen i potrebna je njegova hitna zamjena. Kao što je poznato, radi se o jednoj od kultnih dvorana u BiH koja je uz dvoranu Borik Banja Luka, Skenderija Sarajevo iznjedrila evropske prvake u ženskoj košarci, Jedinstvo – Aida.
Dvorana Mejdan je prepoznatljiva kao jedna od najboljih i najljepših dvorana ovog dijela Evrope, dvorana u kojoj su izvojevane najveće pobjede košarkaške i rukometne reprezentacije BiH. U vezi navedenog, smatram da ovaj Visoki dom treba da usvoji zaključak i obveže Vladu FBiH i premijera Novalića da izdvoji gore navedena sredstva jer se radi o opštem interesu građana FBiH, kako bi se dvorana što prije privela k svrsi.