BEZ POMPEZNIH HAPŠENJA: Federalni MUP “ušao” u Tužilaštvo TK

Već više od deseljeća Kantonalno tužilaštvo TK – čast najvećem broju tužilaca, slovi kao zaštitnik kriminala, pljačke državne imovine od strane kriminalnog holdinga Grada Tuzla, te kriminalnih družina koje su ojadile Rudnik „Kreka“ i „Banovići“, Koksno-hemijski kombinat i druge državne resurse, naročito državno zemljište.

Primjerice, kamioni privatnih tvrtki su na površinskim kopovima radili po 24 sata bez prestanka! Koksno-hemijski kombinat je samo jednom odlukom tužioca Ćazima Serhatlića, oštećen za najmanje 20 milona maraka. Koliko košta, recimo, promjena tužioca koji je na osnovu dokaza policije u tužbi formulisao krivično djelo silovanja, a onda biva zamijenjen drugim koji silovanje kvalificira teškom tjelesnom povredom, pa kriminalac dobiva tri mjeseca zatvora, pretvoreno u uvjetnu kaznu. Da sve bude gore, oštećena djevojka nije ni pozvana na raspravu u tuzlanskom sudu!

Međutim, konačno se neko zainteresovao za stanje i imanje u Tužilaštvu TK, to jest u narodu zvanom “čađava mehana”. Naime, juče je više od polovine zaposlenih: tužilaca, daktilografa, računovođa i drugog personala “čađave mehane” dobilo poziv Federalnog MUP-a – ispostava Tuzla, da dođu dati izjave.

Oznaka poziva govori da je riječ o davanju iskaza za korupciju u “čađavaoj mehani”. Iskazi, odnosno, saslušanja će se obaviti 20. i 21. aprila. Bolji poznavaoci dimnih zavjesa “čađave mehane” govore da je riječ o zapošljavanju u Tužilaštvo koje ima sve odlike porodične idile, bez konkursa, bez poštivanja zakona, dakle, na temelju bezakonja.

Ovu priliku koristim da obavijestim ljubimce Tužilaštva, to jest, medije koji svaku njihovu istragu kvalificiraju kao “dokazano krivično djelo”, da prate ovaj slučaj. Mogu nekad objaviti i istinu!.

Izvor: tuzlalive