Federalna uprava policije saslušava 27 tužioca Tužilaštva TK

Pripadnici Federalne uprave policije  postupajući prema zahtjevu Tužilaštva Kantona Sarajevo, saslušat će danas i sutra skoro sve tužioce i pojedine uposlenike Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), saznaje „Dnevni avaz“.

Radi se o više od 27 tužilaca Tužilaštva TK. Među njima je i zamjenica glavnog tužioca Mirzeta Begić. Ova informacija potvrđena nam je iz FUP-a i Tužilaštva KS.  Njihovo saslušanje počelo je jutros u pola devet. Već su u prostorijama FUP-a, kako saznajemo četiri tužiteljice.

Dobili potvrdu

Tako je danas planirano saslušanje, osim tužiteljice Begić i tužitelja Nihada Halilčevića, inače šefa Odsjeka za kriminal i korupciju, i Jasmine Mujezinović, Lejle Gazibegović-Begović, Dražena Milićevića, Saše Erakovića…

Zakazano je i saslušanje tužioca Dalibora Bingasa te još desetine tužilaca.

  • Faksimil akta od 13.aprila

    Faksimil akta od 13.aprila

    FOTO: AVAZ


Nezvanično, istraga je vezana za postupanje Kolegija tužilaca TK. Tačnije, o tome ko je iz kojeg predmeta morao, a nije bio izuzet. Navodno, ova saslušanja imaju veze s istragom koja se odnosi na državnog poslanika Envera Bijedića.

Ove tužioce prijavio je jedan njihov kolega. Tako će za dva dana FUP saslušati kompletno Tužilaštvo TK.

Iskaz daje i daktilografkinja

Iskaze će dati skoro svi osim glavnog tužioca Tomislava Ljubića i Ćazima Serhatlića.

Među pozvanim uposlenicima da daju iskaz je i portparol Tužilaštva Admir Arnautović. Iskaz će dati i daktilografkinja Suzana Kahrimanović, kao i šefica pisarnice Sabina Imamović.

Izvor: avaz