Budući gradonačelnik Tuzle prof.dr.Vahid Jusufović obećao penzionerima besplatne sezonske karte za Panonska jezera i sportske manifestacije

Izborni štab koalicije ZAJEDNO I ODLUČNO SDBIH-DF, kandidata za gradonačelnika Tuzle prof. dr. Vahida Jusufovića, na današnjoj press konferenciji Jusufović se osvrnuo na rasurs o kojem se u Tuzli puno priča.

“Panonska jezera su napravili penzioneri ovog grada i oni trebaju da imaju besplatne sezonske karte, kao i za sve sportske manifestacije. Naravno, mnogi će pitati kako će se to sve platiti. Politički subjekti iz budžeta grada dobijaju ogromna sredstva, od kojih se navedeni troškovi mogu pokriti. Dok aktuelna vlast kroz komunalne namete penzionerima uzima od njihovih ionako malih penzija, mi ćemo im se odužiti lagodnijim životom u Tuzli.” – poručio je Jusufović.

Tokom press konferencije, ukazao je na probleme građana treće životne dobi.

“Opšte je poznato da su tokom izborne kampanje političkim subjektima puna usta nerealnih obećanja, pogotovo kada su u pitanju naši penzioneri. Kao čovjek koji se dugi niz godina bavi medicinom, vrlo često komuniciram sa njima i vjerujte da očekuju promjene. Koalicija ispred koje dolazim, kada su u pitanju građani treće životne dobi  dostupnost, brzinu i efikasnost dosadašnje zdravstvene zaštite. Govorim ono što je u domenu gradske uprave, Gradskog vijeća. Građani trebaju da znaju da imamo drugu zdravstvenu instituciju po veličini na TK, a to je Dom zdravlja Tuzla i da je to jedan od najvećih domova zdravlja u BiH.” – istakao je Jusufović i dodao da dostupnost treba da bude prije svega na onim mjestima gdje penzioneri žive.

Jusufović je u svom izbornom programu predložio, a kako kaže za koji će se i boriti, a to je da Grad Tuzla pored jedne Hitne pomoći, ima još dvije stanice za hitnu medicinsku pomoć. Na taj način bi se  dostupnost medicinske pomoći u rubnim dijelovima grada ubrzala, te bi se i građani tih mjesnih zajednica stavili u jedan ravnopravniji položaj.