Odgovor na tendenciozno maliciozne izjave direktora Šećerbegovića i Elezovića

Bijedno je, da ne koristimo neki drugi termin za opisivanje zajedničkog saopćenja direktora Sportsko kulturno privrednog centra “Mejdan” Jasenka Elezovića i direktora JU Stadion “Tušanj” Dževada Šećerbegovića.

Gospodo direktori, osnivač “Mejdana” i “Tušnja” je Grad Tuzla i kao takav jedini nadležan i odgovoran za ulaganja i stanje u kojem se ovi objekti nalaze. Miješati u tu priču druge nivoe vlasti je sasvim neupućeno, nestručno i tendenciozno maliciozno od strane direktora jer kako svi znamo protivzakonito je svako ulaganje u tuđa osnovna sredstva, odnosno investiranje u nešto čiji niste osnivač ili vlasnik. Nažalost direktori to ne znaju upravo zato što su na tim pozicijama isključivo zbog svoje stranačke pripadnosti i poslovične poslušnosti, a ne menadžerske kompetentnosti.

Ne želeći braniti nikoga, pa ni kantonalnu vlast, ipak se mora istaknuti da su, od ulaska Socijaldemokrata BiH u Vladu Tuzlanskog kantona sredstva za sport povećana u odnosu na prethodni period, te da se značajan dio tih sredstava odnosi na finansiranje trenažnih procesa klubova, a što u konačnici dobrim dijelom ide u kase Mejdana i Tušnja.

Analizirajući ulaganja sa kantonalnog nivoa 2018. godine kada je SDP-ov prećutni koalicioni partner PDA raspoređivao sredstva, prošlogodišnja i ovogodišnja izdvajanja za Tuzlu i sport u Tuzli su na znatno ravnopravnijem, a time i višem nivou.

Također Elezoviću zaboravljaš da su ti upravo predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović i ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović među prvima priskočili u pomoć nakon poplave i osigurali i sredstva i druge oblike pomoći. I na tadašnjem sastanku je konstatovano, a s tim si se i sam složio, višegodišnje zapuštanje Mejdana. A to je upravo, kao osnivač ustanove, odgovornost Grada Tuzle i gradonačelnika Imamovića.

Ali to naravno zaboravljaš, jer Šef je naredio da se “u boj skoči, a zatvore oči”.

Fudbalska legenda Slobode, Šećerbegović bi sigurno bio znatno bolji trener nego menadžer JU stadion Tušanj, jer u saopćenju miješa nespojivo. Gospodin Jusufović, budući gradonačelnik Tuzle, u svom obraćanju nije spomenuo FK Sloboda jasno razumijevajući da FK “Sloboda” i JU Stadion Tušanj nisu jedno i isto, nego dva sasvim odvojena pravna lica. Tako da kritika jednog nema vaze sa drugim… A zašto je to tako, odvojeno, treba pitati upravo gradonačelnika Imamovića u čijoj su službi i za čiju su korist u boj skočili direktori Elezović i Šećerbegović.

Kad ste već spomenuli obilježavanje 100. godišnjice Slobode, neupućeno ili namjerno preskačete reći da je upravo predsjednik Skupšine TK Žarko Vujović inicirao dodjelu 20.000 KM, kao podršku Kantona održavanju ove manifestacije.

Poslovično i maliciozno od strane SDP-a, koji je i tu manifestaciju privatizirao, Žarko Vujović, bivši sportista koji je toliko znoja za KK Slobodu prolio upravo u legendarnom Mejdanu, nije bio ni pozvan. O ovoj sramnoj činjenici Vujović je cijelo ovo vrijeme šutio. Nažalost, svi oni koji SDP pogode komadom kruha, SDP vrati kamenom u leđa.