Delegati Izborne konferencije OO SDBiH Banovići izabrali novo rukovodstvo

U skladu sa odlukama Prvog kongresa i Glavnog odbora SDBiH, Socijaldemokrate Banovića večeras su u Multimedijalnoj sali BKC Banovići izabrali predsjednika, članove Općinskog i Nadzornog odbora.

Za predsjednika Općinske organizacije SDBiH Banovići izabran je Mirnes Mujkić. 23 izabrana člana činit će Općinski odbor, dok tri člana čini Nadzorni odbor.

Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SDBiH Banovići prisustvovalo je Predsjedništvo SDBiH predvođeno predsjednikom Huseinom Tokić i generalnim sekretarom Azizom Čačkovićem.

Predsjednik SDBiH Husein Tokić čestitao je Mirnesu Mujkiću i izabranim članovima Općinskog i Nadzornog odbora, te ukazao na dosadašnje i buduće aktivnosti.

“Proveli smo statutarne obaveze i održali smo 1. Kongres SDBiH, Konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora, Nadzornog odbora, izabrali novo Predsjedništvo SDBiH. Dalje idemo na održavanje gradskih/opštinskih izbornih Konferencija. Večeras smo u Banovićima, a naredne konferencije su u Kalesiji, Kladnju i Tuzli.

Kao Socijaldemokrate BiH nastavljamo zastupati opšti interes građana, a ne interes pojedinaca. To podrazumijeva uspostavljanje ustavno-političkog sistema u kojem će zavladati istinska demokratija, u kojem će važiti princip jedan građanin jedan glas. U kojem će glas svakog građanina imati istu vrijednost bez obzira na kojem dijelu BiH živio ili kojem narodu pripadao. Za početak dovoljno bi bilo spriječiti krađu glasova i izborni inženjering u kojem će se spriječiti da birački odbori biraju umjesto građana. Zamislite samo da se izborni zakon promijeni u tom tehničkom dijelu da se zaštiti integritet izbornog procesa. Kako bi samo izgledalo Općinsko vijeće Banovića, kako bi izgledali parlamenti u BiH.” – izjavio je predsjednik SDBiH Husein Tokić.

Novoizabrani predsjednik Mirnes Mujkić zahvalio se delegatima na ukazanom povjerenju, naglasivši da će Socijaldemokrate Banovića i u narednom mandatu ostati isključivo na usluzi građanima Banovića.