Dok Srbija hapsi naše branitelje ministar obrazovanja Baraković derneči po Beogradu ne poštujući higijensko-epidemiološke mjere!

Svjedoci smo da ministar obrazovanja u Vladi TK Elvis Baraković putem društvenih mreža poziva građane, roditelje učenika i kolege na poštivanje epidemioloških mjera. Međutim, ni sam se ne pridržava istih.

„Iz Vlade TK poručili su da se bez dosljednog pridržavanja propisanih higijensko – epidemioloških mjera i bez vakcinacija stanovništva u znatno većem obimu i procentu ne mogu efikasno boriti protiv pandemije korona virusom. Isto tako, imajući u vidu evidentne negativne trendove, ali i činjenicu da je primjetno opuštanje građana i sve manje poštivanje propisanih higijensko – epidemioloških mjera.
Zbog povećanog broja oboljelih od COVID-19, ministarstvo prosvjete u Republici Srbiji donijelo je odluku da đaci prelaze na online nastavu. Pojačane mjere nisu spriječile SDP-ovog ministra u Vladi TK da nam slikovito dočara atmosferu iz popularnog beogradskog restorana Tri šešira. Naravno bez zaštite, distance, poštivanja higijensko – epidemioloških mjera. Kakvu poruku ovakvim istupima šalje osoba koja prvenstveno svojim ponašanjem treba biti primjer u sve težim vremenima koji su pred nama?
Zbog svega navedenog Klub SDBiH u Skupštini traži ostavku ministra Barakovića. “ – navode iz Kluba SDBiH u Skupštini TK