ENVER BIJEDIĆ: Imamović javno priznao ključnu odgovornost za ekonomski slom Direkcije za izgradnju Tuzla

Nakon višegodišnjeg javnog progona, linča, blaćenja, diskreditiranja od strane “malog diktatora” iz Grada Tuzle, odlučio sam da se branim svim raspoloživim pravnim i zakonskim sredstvima.

Jasmin nije slučajno stavio meni metu na čelo!

Dobro je znao da poznajem ekonomsko-pravnu situaciju u Direkciji za izgradnju Tuzla. Pogotovo je ga plašila činjenica što sam znao ko je pravi, istinski krivac za ekonomski slom i otpuštanje radnika iste.

Nakon mog odlaska sa pozicije direktora iz iste u martu 2011. godine, Jasmin nije učinio nista da istoj pomogne nego je pustio da ekonomski propadne. Nijednim potezom se kao gradonačelnik Grada Tuzle koja je većinski vlasnik Direkcije, nije uključio da pomogne završetak zgrade “15 maj” kako bi kupci stanova u istoj dobili svoje stanove. Nego je po starom diktatorskom receptu “držite lopova” svu krivicu pokušao prebaciti na mene iako ja tamo nisam direktor već 10 godina.

Nakon višegodišnjeg javnog linča i blaćenja od strane Jasmina Imamovića njegovih instaliranih ljudi u Tužilaštvu, došlo je vrijeme da “mali diktator “ iz Tuzle stane pred lice pravde.

Mislim da je došlo vrijeme da višegodišnji neprikosnoveni vladar Tuzle odgovara ne samo za ovo krivično djelo nego i za mnoga druga!

Nakon pokretanja istrage protiv pravog krivca za propast Direkcije za izgradnju Tuzla, ključna odbrana Jasmina Imamovića svela se na pozivanje na apsolutnu zastarjelost krivičnog gonjenja.

Ovakvim konceptom odbrane koju je “lažna moralna vertikala” Jasmin Imamović predstavio na lokalnoj televiziji osumnjičeni je javno priznao da ima ključnu odgovornost za ekonomski slom Direkcije za izgradnju Tuzla.