ENVER BIJEDIĆ: Javnost je očekivala ovakvo licemjerje

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Pokreta demokratske akcije dosadašnji predsjednik te stranke Mirsad Kukić podnio je ostavku na tu funkciju, a mandat predsjednice od danas će obavljati Elzina Pirić.

Javnosti je poznata po predizbornom nastupu u Banovići Selu i hvalospjevu o stranačkom vođi “Samo je jednog Bog poslao s neba nama. Pogledao nas je davne ’58 i usijalo je sunce u Banovićima. Tog dana Mevla je rodila Mirsada Kukića i nijednog više.”

Ovakvu promjenu na vrhu PDA većina javnosti je i očekivala. Elzina Pirić ukratko rečeno je produžena ruka Mirsada Kukića.

Predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine Enver Bijedić prokomentarisao je ostavku Mirsada Kukića i imenovanje Elzine Pirić na čelo PDA.

“Totalno ponižen i gurnut u zapećak je bivši premijer Vlade TK Jakub Suljkanović, čovjek koji ima kapaciteta da povede tu stranku. Međutim, vjerovatno se ne uklapa u matricu poslušnosti, jer trenutno na vrhu te stranke ne treba neko pametan, sposoban, nego neko ko je poslušan. To je u svakom slučaju Elzina Pirić koja će raditi onako kako to Mirsad Kukić kaže i on će nastaviti raditi iz sjene da vodi ovu stranku, kao i sve procese u TK.
Da li će SDP i Naša stranka progutati ovu udicu, prihvatiti ovakva rješenje i nastaviti da učestvuju u vlasti TK, ostaje da se vidi. Ono što je svima jasno je da će svojim biračima morati objasniti šta su to uradili i sa kime su sklapali koalicione sporazume.”