ENVER BIJEDIĆ..Ponosan sam na kandidate SDBIH

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SDBiH),  zvanično su  predali Centralnoj Izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine kandidatske liste za Lokalne izbore 2020  u Bosni i Hercegovini.

SDBIH na Lokalne izbore 2020. godine kandiduje svoje kandidatske liste u  osam  gradova i jedanaest općina, sa kandidatima za Gradska/općinska vijeća i skupštine i to u gradu: Tuzla, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Gračanica, Zenica i Doboj, dok u Gradske skupštine grada Banja Luke i Gradiške kandiduje kandidate iz reda nacionalnih manjina.

Kandidatske liste za Lokalne izbore 2020 godine predate su  i za  općine Lukavac, Banovići, Kladanj, Doboj Istok, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Ilidža, Kalesija i Sapna.

Naša kandidatska lista za Skupštinu Brčko Distrikta prijavljena je u koaliciji sa političkim subjektom Brčanska Inicijativa, pod nazivom Zajedno za Brčko /SDBIH-BIN/.

SDBIH samostalno ulazi u utrku sa kandidatom  za gradonačelnika / načelnika u gradu Gradačcu i općini Kladanj, dok su  kandidati za gradonačelnika/načelnika grada Tuzle i općine Lukavac zajednički kandidati Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine SDBIH I Demokratske fronte i na izbore izlaze pod nazivom: Zajedno i Odlučno SDBIH I DF .

Kao novi politički subjekt koji djeluje nepunu godinu dana na prostoru Bosne i Hercegovine, ponosni smo na naše lokalne organizacije koje su kandidovale, najbolje kandidate na listama za Lokalne Izbore 2020,  izjavio  je Enver Bijedić, predsjednik Socijademokrate BiH SDBiH.