Gradačac – grad heroj, izabrao predsjednika, te Gradski i Nadzorni odbor SDBiH

Večeras, 26.01.2020. godine, u Gradačcu je održana je Izborna konferencija SDBiH Gradačac.

Na Izbornoj konferenciji, pred oko 400 prisutnih, izabran je Gradski odbor, predsjednik i Nadzorni odbor SDBiH Gradačac.
Nakon višemjesečnog rada na terenu i angažmana članova SDBiH Gradačac, na večerašnjoj konferenciji taj angažman konačno je ozvaničen.

Za predsjednika SDBiH Gradačac izabran je Nedžad Šećić, diplomirani inžinjer elektrotehnike.

Pored predsjednika Šećića, prisutnima su se obratili Mustafa Šakić, Sulejman Brkić, Edin Delić, Žarko Vujović, Husein Tokić te Enver Bijedić kao predsjednik SDBiH.

Izbornom izvrsnih organa stranke, predsjednika stranke, otvoren je prostor za konkretno djelovanje SDBiH u Gradačcu. Rad i djelovanje je jedini način da ideje socijaldemokratije ne ostane mrtvo slovo na papiru. Naši birači dali su nam svoje povjerenje i zbog toga spremni smo na sve kompromise koji u krajnosti znače bolji život za sve stanovnike naše zemlje. Ideje slobode, ideje multietičnosti, ideje koje su neprikosnovene za svakog čovjeka uvijek će biti ideje socijal demokrata BiH.

Nadamo se da ćemo zajedno ispisati nove stranice političke historije grada Gradačac, pručeno je sa večerašnjeg skupa u Gradačcu.