KALESIJA IDE NAPRIJED: Izabran predsjednik, Općinski i Nadzorni odbor SDBiH Kalesija

Želju za istinskom promjenom u socijaldemokratiji, pokazali su i delegati na Izbornoj konferenciji Općinske organizacije SDBiH Kalesija. Stotinu delegata biralo je predsjednika, Općinski i Nadzorni odbor. Za prvog predsjednika OO SDBiH Kalesija izabran je Faruk Džafić. Općinski odbor broji 40 članova, dok Nadzorni odbor čini pet članova.

 

Pored prvog predsjednika OO SDBiH Kalesija, Faruka Džafića, delegatima i gostima večerašnje Izborne konferencije obratio se i predsjednik SDBiH Enver Bijedić, Husein Tokić, generalni sekretar SDBiH, Žarko Vujović potpredsjednik SDBiH, Edin Delić predsjednik Inicijativnog odbora Kantonalne organizacije SDBiH i član Predsjedništva stranke, te ministri u Vladi TK Sulejman Brkić i Mustafa Šakić.

“Večerašnjim izbornom određen je put i za konkretno djelovanje SDBiH u Kalesiji. Kroz aktivno učešće u definisanju i rješavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću građani Kalesije, zajedničkim snagama ćemo “stati na crtu” svim nedačama i boriti se za život dostojan čovjeka. Ovakvo djelovanje je jedini način da ideje socijaldemokratije ne ostane mrtvo slovo na papiru.” – poručili su iz OO SDBiH Kalesija.