KAMOČAJI: Naporan i predan rad Izbornog štaba KO SDBiH Sarajevo dobio podršku Centralne organizacije SDBiH

U srijedu, 23.9.2020. godine, u prostorijama Kantonalnog odbora Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine Sarajevo, održana je sjednica Izbornog štaba na kojoj se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji, kadrovskim pitanjima, kao i o daljim aktivnostima.

Izborni štab KO SDBiH Sarajevo ugostio je predstavnike iz Centrale, Huseina Tokića, šefa Izbornog štaba SDBiH i generalnog sekretara, potpredsjednicu SDBiH Melihu Bijedić, i druge članove tima.

Na održanoj sjednici analizirane su dosadašnje pripremne aktivnosti za predstojeću predizbornu kampanju, a prisutnim članovima su upućene i smjernice za budući rad i aktivnosti ka ostvarenju zacrtanog izbornog cilja u sklopu akcije “Kakvo želiš Sarajevo”.

Sjednicu je vodio šef Izbornog štaba KO SDBiH Sarajevo, Igor Kamočaji, koji je posebno naglasio da se svakodnevno veliki broj mladih i stručnih osoba stavlja na raspolaganje Socijaldemokratama BiH, jer mladi su inovativni, progresivni i važan element rada SDBiH. U kontekstu okupljanja kvalitetnih timova i rada na konkretnim projektima, kao što je akcija “Kakvo želiš Sarajevo”, SDBiH su već mapirali značajne probleme u Lokalnim zajednicama na kojima se uveliko radi.

“Jako nam je značajno da je rad Izbornog štaba prepoznat i od Centralnog tijela naše organizacije, posebno iz razloga što smo svoje politike i aktivnosti sprovodili isključivo u saradnji i komunikaciji sa građankama i građanima Sarajeva. To je pokazatelj timskog rada i podrške koja nam je potrebna za predstojeće izbore, te da se u Kantonu Sarajevo formirao entuziastični pokret za konkretne aktivnosti i projekte važne za Lokalne zajednice u Kantonu Sarajevo”, kazao je Kamočaji.

Prisutnima se obratio i Husein Tokić, koji je tom prilikom kazao: “Mi smo danas kao Centralni Izborni štab Socijaldemokrata posjetili KO SDBiH Sarajevo, ono što smo vidjeli moramo reći da smo prilično zadovoljni i da očekujemo dobre rezultate kada je u pitanju pet općina u Sarajevskom kantonu. Broj prisutnih članova na ovoj sjednici najbolji je pokazatelj ozbiljnog pristupa rukovodstva KO SDBiH Sarajevo”.