KLUB SDBiH U SKUPŠTINI TK: “Ekspertna” Vlada TK ne radi u interesu građana TK

Međunarodni aerodrom u Tuzli i niskobudžetna aviokompanija Ryanair bili su i zvanično uspostavili zajedničku saradnju, a benefite su putnici, kao i ekonomija TK trebali osjetiti već od septembra ove godine, kada je bilo najavljeno prvo polijetanje aviona. Međutim, zbog “eksperata” do toga neće doći.

Najveća aviokompanija u Evropi po veličini flote, baznih aerodroma i obimu prevezenih putnika, prema dostupnim informacijama neće doći u Tuzlu i umjesto povećanje prihoda ovom saradnjom tuzlanski aerodrom ostaje bez dodatne dobiti.

Treba napomenuti da je Vladi TK trebalo dva mjeseca da obavijesti Ryanair da neće potpisati sporazum.

Klub SDBiH u Skupštini TK se ne želi baviti insinuacijama zbog čega sporazum nije potpisan, ali ćemo odgovor tražiti, jer građani zaslužuju da znaju.

Ponovo smijenjeni direktor aerodroma Esed Mujačić koji je već jednom zbog smjene tužio Vladu TK i dobio odštetu od 100.000 KM, nedavno je izjavio kako Vlada zapravo podržava saradnju sa Ryanairom, ali se čekalo da se to ne dogodi za vrijeme njegovog mandata što bi prema njegovim riječima otežavalo njegovu smjenu.

Smatramo da ovakav postupak ima za posljedicu blokadu razvoja Tuzlanskog kantona, lokalnih zajednica, svakog od vidova turizma i otežan dolazak građana BiH koji žive u dijaspori.