Enver Bijedić: Kolinda je bila veličina u odnosu na “ovo” što je došlo da je zamijeni

Izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini sadrže nebuloze i sunovrat su vlastitog morala koji samo on može objasniti, kazao je između ostalog Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine.

“Lično sam bio prisutan 2010. godine kada je Zoran Milanović na sva usta hvalio Željka Komšića i hvalio građanski koncept Bosne i Hercegovine, za razliku od ovoga što danas govori. Danas zastupa etnonacionalni koncept i to samo on treba da objasni na koji način. Pitam se, da li je lagao onda 2010. ili laže danas? Nije bio lud 2010., vjerovatno da nije lud ni danas. U pitanju je njegov moral i kad je lagao, onda ili danas?
Ako već priča da je Bosna posljednja rupa na sviralu Evrope, bolje bi mu bilo da se pozabavi rupama na svojim obrazima, to bi mu bilo puno efektnije

Prema ovome što možemo vidjeti i zaključiti, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je bila gospođa, veličina u odnosu na “ovo” što je došlo da zamijeni Kolindu.” – poručio je Bijedić.

Na kraju se predsjednik Bijedić osvrnuo na izjavu Milanovića o članu Predsjedništva BiH Željki Komšiću.

“Odabir Željka Komšića uopšte nije bitan u čitavoj priči, nego je bitan građanski koncept Bosne i Hercegovine. Pitam Milanovića jesu li za njega u Hrvatskoj glasali samo Hrvati ili su glasale I etničke manjine?”- istakao je Bijedić.