KLUB SDBIH U SKUPŠTINI TK: Za Dan žena ministar iz HDZ-a u TK zatvorio objekte

Prema najavi Bože Jurić, ministra zdravstva TK neparlamentarnog HDZ-a “ekspertne Vlade” PDA, SDP, SBB i Naše stranke, Tuzlanski kanton bi trebao pristupiti izmjeni Zakona o javnom redu i miru što će policijskim službenicima pružiti veće ovlasti u kažnjavanju onih koji ne poštuju higijensko-epidemiološke mjere.

Nakon što je ministar Jurić ispred “ekspertne Vlade” donio naredbu kojom se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati, što je tokom daljih izjava ministra, povod mjerama je ipak bio 8.mart i okupljanje pripadnica ljepšeg spola povodom Dana žena. Pitamo ministra Jurića da li je HDZ i u Mostaru i Širokom Brijegu donio iste odluke?

Kvazi ekspert Jurić u nedostatku sposobnosti da sam inicira i pokrene pitanje nabavki vakcina za građane TK prebacuje lopticu na MUP TK i policijske službenike koji bi trebali kažnjavati građane.

Podsjećamo da je Klub SDBiH u Skupštini TK podnio inicijativu da se iz suficita od dva miliona kojeg je prošla Vlada TK ostavila izdvoje sredstva za nabavku vakcina protiv COVID-19 za građane TK, ova inicijativa predvođena zastupnicima SDP-a, PDA, SBB-a i Naše stranke je odbijena.