KLUB SDBiH U SKUPŠTINI TK: Zahtijevamo da se naredba o zabrani rada ugostiteljskih objekata nakon 20 sati poništi

Božo Jurić, ministar zdravstva TK neparlamentarnog HDZ-a “ekspertne Vlade” PDA, SDP, SBB i Naše stranke donio je naredbu kojom se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati.

Kako ministar Jurić navodi, radi o mjerama prevencije, odnosno sprečavanja ozbiljnijih posljedica, s obzirom na stanje u Sarajevskom kantonu.

Pitamo ministra Jurića, a i “ekspertnu Vladu” na koji način je ovo sprečavanje ozbiljnijih posljedica, ako u obzir uzmemo činjenicu da su ugostiteljski objekti tokom dana puni? Da li to ministar Jurić ima saznanja da Covid-19 djeluje samo iza 20 sati?

Klub Socijaldemokrate BiH u Skupštini TK zahtijeva da se pomenuta naredba poništi. U protivnom, tražimo da se iz budžeta i 20 miliona KM koje je prethodna Vlada ostavila izdvoje sredstva ugostiteljima za nadoknadu prouzrokovane štete.

Tako “ekspertna Vlada” realnom sektoru od kojeg i sama živi, zabranjuje rad, dok sa druge strane ekspresno postavlja svoje kadrove na izvršne funkcije kako bi stranačkim zapošljavanjima budžet dodatno opteretili.