Klub vijećnika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine u Gradskom vijeću Tuzla parlamentarnoj većini poručuje da nikada neće odustati od odgovornosti prema građanima Tuzle

Klub vijećnika SDBiH u Gradskom vijeću Tuzla, danas je zajedno sa vijećnicima koji čine opoziciju u Gradskom vijeću Tuzla održao press konferenciju u povodu grubog kršenja Poslovnika o radu Gradskog vijeća.

Naime, 11. vijećnika Gradskog vijeća Tuzla je uredno i u skladu sa Poslovnikom o radu Gradskog vijeća Tuzla zakazalo vanrednu sjednicu Gradsko vijeća Tuzla na šta se predsjedavajuća vijeća i većina u Gradskom vijeću nije osvrnula, a iz građanima poznatih razloga.

Nesporna činjenica je da je stanje u mjesnim zajednicama na prostoru našeg grada katastrofalno i upravo  jedina tačka  dnevnog reda današnje vanredne sjednice je trebala biti Razmatranje i donošenje Statuta Mjesnih zajednica i stanje u mjesnim zajednicama.

Očigledno je da vladajuća većina u Gradskom vijeću Tuzla uporno pokušava zanemariti ovu problematiku i skrenuti pažnju građana sa stvarnih problema na kako često znaju i sami reći “vještačke probleme”.

Stoga, Klub vijećnika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) u Gradskom vijeću Tuzla parlamentarnoj većini poručuje da nikada neće odustati od odgovornosti prema građanima Tuzle, što bi trebao biti i njima putokaz i primarni cilj, jer su građani ti koji su nas birali.