ODRŽAN CENTRALNI SKUP OO SDBiH BANOVIĆI

Iz rudarske općine Banovići sinoć su poslane poruke koje su se najviše odnosile na očuvanje mira, tekovina Bosne i Hercegovine , a što će biti jedino moguće ukoliko građani izažu na
izbore drugog oktobra i izaberu ljude prije stranke.

U tom duhu obilježen je Centralni skup Koalicije Socijaldemokrate BiH i Zeleni pokret Općinske organizacije SDBIH Banovići.

U svojstvu domaćina prisutnima se obratio kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Mirnes Mujkić,naglasivši da je program Socijademokrata jedinstven i usmjeren na kampanju, zasnovanu na konkretnim programima i mladim ljudima koji suspremni realizirati iste. Ovom prilikom predstavljeni su kandidati Koalicije SDBiH i Zeleni pokret za sve nivoe vlasti.

„ Nikada se nismo predali niti bojali niti jedne strane i uvijek smo stojali uz naše ljude koji su branili istinske vrijednosti socijademokratije u Tuzlanskom Kantonu – riječi su generalnog sekretara SDBiH i nosioca liste za Skupštinu TK, Huseina Tokića, koji se, ovom prilikom, prisjetio osnivanja Općinske organizacije SDBIH Banovići.

Banovićanima se prigodnim govorom obratio i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, gradonačelnik Lukavca, Edin Delić, istaknuvši da su Socijaldemokrate naučile važne lekcije, te da su sastavile odličan tim koji će se boriti za istinske vrijednosti.

Zelena ekonomija, izgradnja infrastrukture, jednako pravo na zdravsto, ista prava pred poreznim organima, samo su neki od prioriteta, zastupljenih u programu Manifest 7Prioriteta 2030, koje je predsjednik SDBiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH, Enver Bijedić naveo kao ključne.

Bijedić je iskoristio priliku da čestita OO SDBiH Banovići na hrabrosti i istrajnosti u borbi za očuvanje socijademokratije u ovoj općini.

Neophodo je izabrati ljude prije stranke, jer samo zajedno moguće je graditi državu koja će biti siguran temelj za život svih njenih građana