Održan Centralni skup u Srebreniku

Koalicija SDBiH Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine Zeleni Pokret održala je Centralni predizborni skup Srebrenik na kome su predstavljeni kandidati koalicije SDBiH Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine Zeleni pokret za Opće izbore 2022. Pored toga, predstavljen je i koncept zajedničkog nastupa političkih stranaka, pojedinaca, osoba iz akademskog i javnog života, kao i program za Opće izbore 2022. godine, pod nazivom MANIFEST2030. – 7Prioriteta pod sloganom ZAJEDNO Ljudi prije stranki.

U ime domaćina Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine GO Srebrenik prisutnima se obratio Ziher Suljić, predsjednik Gradske organizacije SDBiH Srebrenik i kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH.

“Mislim da smo na dobrom putu. Entuzijazam naših sugrađana i potencijalnih birača je na visokom nivou. Smatram da smo svojim dosadašnjim radom, zalaganjem i aktivnošću kao dio većine Gradskog vijeća pokazali da svojim htijenjem, voljom i snagom možemo mijenjati stvari na bolje, te da smo spremni i kroz više nivoe vlasti našim sugrađanima i građanima BiH napraviti dobrobit. Smatram da mi kao jedan novi politički subjekt u našim kandidatima imamo kapacitete da građane izvučemo iz letargije. Možda je i floskula koju svi koriste, ali smatram da imamo snage da napravimo promjene u ovom društvu.” – istakao je Suljić

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik SDBiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH Enver Bijedić građanima Srebrenika je poslao tri poruke, a to je šta se nudi biračima, po čemu se razlikujemo od drugih političkih subjekata i šta su nam ciljevi.

“Od drugih političkih subjekata se razlikujemo što smo napravili predizbornu koaliciju i što ne nudimo sukobe, svađu i rat, nego nudimo prosperitet i progres. U naših sedam prioriteta koji su dio našeg programa  “Manifest 7 prioriteta 2030” se nalaze određene oblasti iz sfere života građana BiH koji treba da se obrade i putem kojih će se popraviti kvalitet života. Tu govorimo o infrastrukturi, zelenoj ekonomiji, zdravstvenom sistemu, penzionom sistemu, pravdi za sve. Ciljevi su nam da budemo parlamentarni na svim nivoima, kako bismo i krenuli u realizaciju predstavljenog program.” – zaključio je Bijedić.