Svečanim obilježavanjem treće godišnjice počela je zvanična kampanja za Opće izbore 2022.

Koalicija SDBiH Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine Zeleni Pokret svečanim obilježavanjem treće godišnjice osnivanja Socijaldemokrata BiH započela je kampanju za Opće izbore 2022. godine.

U ime domaćina Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine GO Tuzla prisutnima se obratio Aleksandar Vujadinović.

“Živimo u burnim vremenima, svi smo svjedoci aktuelnih i neočekivanih političkih dešavanja na evropskom tlu. Ta burna vremena nisu zaobišla ni nas, posebno u GO SDBiH Tuzla.

Uz sve nedaće, i onda kada se i možda najmanje očekivalo, uspjeli smo se organizovati, kadrovski posložiti i puno složnije ući u pripremu za predstojeće opće izbore.

Uvjeren sam kako ćemo kao koalicija SDBiH Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine Zeleni Pokret, ZAJEDNO napraviti dobar rezultat na predstojećim općim izborima i demokratskim putem još više ojačati i učvrstiti poziciju u aktivnom političkom životu Bosne i Hercegovine.” – istakao je predsjednik Gradske organizacije SDBiH Tuzla Aleksandar Vujadinović.

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik SDBiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH Enver Bijedić, prisjetio se uspona i razvoja stranke, ali i kočničara istih, poput montiranih političkih procesa stranke i korone koja je usporila rast ove političke opcije, koja je bez obzira na sve za kratko vrijeme postala konkurencija drugim političkim opcijama.

Najbolji primjer tome je Lukavac koji je pokazao da je moguće ostaviti bez vlasti one koji su napravili poluprivatnu državu.

“Istinska socijaldemokratija podrazumijeva jednaka prava za sve ljude i zbog toga, pred ove opće izbore izlazimo sa parolom “Ljudi prije stranke”. Pred nama su ozbiljni izazovi, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa aktuelnim problemima koje ćemo rješavati ZAJEDNO SA VAMA!”- istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Lukavca i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Edin Delić.

Prema riječima predsjednika SDBiH Envera Bijedića, “U bilo kojoj borbi, pa i ovoj našoj političkoj, neko ko je jedinstven, ko je ZAJEDNO, ko je spreman žrtvovati se, boriti se više, taj će osvojiti glasove i pobijediti na izborima.”

Video linkom na zvaničnom otvaranju kampanje i godišnjice Socijaldemokrata BiH, kandidatima, aktivistima i simpatizerima obratio se lider koalicije i predsjednik Programskog savjeta Zlatko Lagumdžija koji je rekao da su pred nama važni pregovori o budućnosti ove zemlje, te da je ponosan na tim koji će poslije oktobra biti nezaobilazan faktor u formiranju vlasti na svim nivoima vlasti u BiH

S ciljem da postanemo parlamentarna stranka na svim nivoima vlasti pozivamo da izađu na izbore drugog oktobra i biraju LJUDE PRIJE STRANKE!