Održana 12. redovna sjednica Predsjedništva GO SDBiH Tuzla

Predsjedništvo GO SDBiH Tuzla, sinoć je održalo 12. redovnu sjednicu.

Sjednici su pored Predsjedništva GO SDBiH Tuzla, prisustvovali i vijećnici SDBiH u Gradskom vijeću Tuzla.

Tokom sjednice razmatrana je trenutna politička situacija koja zbog zadnjih dešavanja na političkoj sceni kako Grada Tuzle tako i države Bosne i Hercegovine, sve više zabrinjava građane Tuzle, čija se elementarna prava i dostojanstvo gaze ponajviše od strane vladajuće većine u Gradskom vijeću Tuzla.

U prilog tome ide činjenica da vladajuća većina u Gradskom vijeću Tuzla, nije podržala inicijativu da se prilikom zvaničnih posjeta gradonačelnika, načelnika, političkih funkcionera vlasti, domaćih i stranih delegacija, u protokol unese i posjeta tuzlanskoj Kapiji, koja je simbol stradanja tuzlanske mladosti, što je sraman čin vladajuće većine!

Isto tako vješto izbjegavaju raspravljati o Statutu mjesnih zajednica, koji je najbolji garant za rješavanja problema građana  u mjesnim zajednicama. Tim povodom Klub vijećnika SDBiH je i potpisnik zakazivanja vanredne sjednice Gradskog vijeća na temu Rasprava o donošenju Statuta mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Predsjedništvo GO SDBiH Tuzle daje punu podršku radu Kluba vijećnika u GV Tuzla, koji ulažu sve napore da istraju u obećanjima datim građanima u izbornoj kampanji i opravdaju ukazano povjerenje, a sve u cilju što kvalitetnijeg života građana Tuzle.

Poseban akcent na sjednici naglašen je na organizaciono jačanje Gradske organizacije Tuzla i jačanje mjesnih organizacija, kroz punu podršku rukovodstva SDBiH.