Održana Prva izborna konvencija Foruma žena SDBiH

Forum žema SDBiH danas je u Tuzli održao Prvu Izbornu Konvenciju na kojoj je izabrano Predsjedništvo i predsjednica FOŽ SDBiH. Konvencija je održana na delegatskom principu, a u radu Konvencije su sudjelovale delegatkinje iz gradskih i općinskih organizacija SDBiH.

Za predsjednicu FOŽ SDBiH izabrana je prof. Amela Zaimović, dok su u Predsjedništvo jednoglasnu podršku dobile Slađana Softić, Meliha Bijedić, Selma Beširović Paša Suljić, Gorana Tokić, Indira Šarić, Nerma Ćerimović i Mediha Huremović. Konvenciji su pored delegatkinja prisustvovali i predsjednik SDBiH Enver Bijedić, generalni sekretar SDBiH Husein Tokić kao i član predsjedništva SDBiH Nedzad Šećić.

Predsjednica FOŽ Amela Zaimović zahvalila se na ukazanom povjerenju i naglasila da predstoji veliki angažman FOŽ SDBiH kako na organizacionom jačanju foruma, tako i značajnom doprinosu našeg političkog subjekta. Istakla je na važnost i u provođenju ideja i politike ravnopravnosti spolova u svim segmentima društvenog života i rada, a što je u prirodi našeg političkog opredjeljenja u pravcu ideja socijaldemokratije.

Socijaldemokrate BiH i ovim su potvrdile da su opredijeljeni da istraju u širenju ideje socijaldemokratije u kome su žene neizostavan faktor.