Predsjednik Bijedić sa saradnicima posjetio Općinsku organizaciju SDBiH Lukavac

Povodom otvaranja kancelarije Izbornog štaba SDBiH Lukavac, OO SDBiH Lukavac ugostila je delegaciju SDBiH povodom čega je održana i svečana press konferencija za medije čija tema je bila: ,,Napredak Lukavca u prethodne četiri godine“.

Tokom press konferencije prisutnima se obratio predsjednik stranke Enver Bijedić koji je istakao da je ponosan na Lukavac, a posebno na načelnika Edina Delića koji rezultatima svoga rada dokazuje da je istinski socijaldemokrata jer slijedi i poštuje sve izvorne principe socijaldemokratije. Poželio je sreću svim našim kandidatima na listi za Općinsko vijeće i objasnio im da očekuje što više naših mandata u OV koji će načelniku Deliću, za vrijeme njegovog drugog mandata, biti velika podrška kako bi načelnik što uspješnije mogao realizirati svoje planove.

Ispred SDBiH Lukavac prisutnima su se obratili načelnik Edin Delić, a u ime predsjednika SDBiH Lukavac, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati ovom svečanom događaju, prisutne je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu Esma Omerdić.

Načelnik Edin Delić, koji je istakao da je u prethodne četiri godine uradio puno važnih stvari za Lukavac, posebno istakavši da je, iako je cijelu jednu godinu mandata izgubio na opozivu, ipak uspio usmjeriti  općinu na uzlaznu putanju. Od brojnih većih i manjih projekata posebno je istakao uređenje pružnog prelaza, rasvjete, uređenje zgrade općine, rad na infrastrukturi u brojnim okolnim mjestima, uređenje korita rijeke Turije, Spreče, Jale, svima poznati projekat WATSAN i izgradnju šetališne zone u centru grada. U narednom mandatu, slijedeći Strategiju razvoja općine Lukavac, prioritet će biti izgradnja fabrike pitke vode, podrška razvoju novih industrija u našoj općini, ali i pomoć postojećim industrijskim postrojenjima. U planu je i da završi Regulacioni plan gradske zone kojeg nismo nikako imali od rata, rekonstrukciju saobraćajnog sistema izgradnjom kružnih tokova i drugim vidovima unapređenja saobraćajnica. Načelnik je istakao da ima namjeru i da posebnu pažnju posveti ugroženim kategorijama stanovništa kroz razne vidove podrške, potom da intenzivno radi na jačanju ekonomskog razvoja općine. Istakao je i da očekuje da će nakon izbora imati Općinsko vijeće koje se neće ponašati neprijateljski prema načelniku i koje će skupa sa načelnikom raditi u interesu naših građana.

Načelnik Edin Delić je istakao na kraju da je za Lukavac uradio u ove četiri godine puno, posebno na njihovom infrastrukturnom razvoju. Naglasio je i da na ovim izborima kampanja neće i ne smije biti prljava jer mi nećemo tokom kampanje pričati o drugima već planiramo prezentirati rezultate i jasno zacrtane planove. Radimo i radit ćemo u interesu naših građana. Cilj nam je da pored načelnika, imamo i što više mandata u Općinskom vijeću, kako bismo na neometan način mogli i dalje uljepšavati i uređivati našu općinu i naš grad.

Nakon press konferencije, prisutni su obišli aktivna gradilišta u užem gradskom jezgru , a posjetili su i firmu Boxmarks.
Posjeta se završila polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima Općine Lukavac i na Spomen kosturici Macan Marija.
Ova posjeta je bila protokolarna i bez svečanih primjesa zbog velike žalosti u našim redovima nastale zbog gubitka istaknutog člana Seada Suljića. U to ime svi prisutni su mu odali počast učenjem fatihe ili minutom šutnje.