Predsjednik Husein Tokić uputio čestitku povodom Nove godine

Predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine uputio je čestitku građanima i građankama Bosne i Hercegovine povodom novogodišnjih praznika.

Uzimajući u obzir važna politička dešavanja u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama u našem okruženju, mišljenja sam da će 2024. godina proći sa intezivnim tempom rada i aktivnostima Bosne i Hercegovine. Iz tog razloga, našu energiju trebamo trošiti na preusmjeravanje razvoja naše zemlje u pozitivnom pravcu. Nesumnjivo je da je naša međusobna solidarnost važnija nego ikada prije..

Pred nama je 366 dana velikih izazova, ali i velikih mogućnosti za dokazivanje toga što znamo i koliko možemo. Možda nećemo sve ciljeve ostvariti u idućih 366 dana, ali siguran sam da ćemo trasirati čvrst i siguran put za njihovo dostizanje. Ovaj narod dokazao je da može sve kada je jedinstven i kad ima jasan cilj pred sobom. Naš je cilj uspješnija lokalna zajednica, uspješnija BiH, a ostvariti ćemo ga samo zajedno.

Dragi sugrađani, želim vam sretnu i uspješnu Novu 2024. godinu. Neka vam je ispunjena srećom, zdravljem i srcem punim ljubavi za svoje bližnje. Na svima nama je da ovu godinu učinimo što boljom za cijelu BiH. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Želim vam sve najbolje!