Premijer Kadrija Hodžić poslušnik Elzine Pirić

Prema pouzdanim informacijama do kojih su došli Socijaldemokrate BiH, „nasljednica“ Mirsada Kukića na čelu PDA, koja se prilikom svog izbora na sva zvona predstavi kao novi borac protiv korupcije i nepotizma je u posljednjih nekoliko mjeseci na Univerzitetsko klinički centar Tuzla zaposlila najbliže srodnike, brata i sestru.

Nastavljajući utabanim putem svog prethodnika koji se nalazi na američkoj crnoj listi zbog korupcije i nepotizma, iskoristila je svoj politički utjecaj da bi zaposlila Almu Kadrić, rođenu Pirić, kao i brata Armina Pirića.

Zaposlenja na UKC-u Tuzla se ne mogu sprovesti bez aminovanja premijera Vlade TK Kadrije Hodžića i predsjednika Upravnog odbora Nedima Salihbegovića, kadrova tuzlanskog SDP-a.

Ovakve odluke i ne čude s obzirom na niz nezakonitih postupanja premijera Hodžić prilikom imenovanja Upravnog odbora i menadžmenta UKC-a Tuzla, što je potvrdila i Federalna inspekcija u svom nalazu.

Socijaldemokrate BiH se javno pitaju da li je zapošljavanje najbližih srodnika (brata i sestre) nepotizam od strane zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednice PDA? Da li u ovakvom postupanju iste ima elemenata krivičnog djela „trgovine uticajem“?