Nedžad Šećić: Svim članovima i simpatizerima GO SDBiH Gradačac čestitam godišnjicu osnivanja

Prije dvije godine održana je Izborna Konferencija SDBiH Gradačac, čime je i zvanično osnovan GO SDBiH Gradačac. Ovom prilikom svim članovima i simpatizerima GO SDBiH Gradačac-Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine Gradačac čestitam godišnjicu osnivanja.

Iako suočeni sa brojnim problemima nakon osnivanja, u najvećoj mjeri zbog pojave Covida-19, nemogućnosti održavanja tribina i prezentacije našeg plana kao novoosnovanog političkog subjekta, ipak uz sve poteškoće na nivou TK “ izrasli” smo u treći politički subjekt nakon Lokalnih izbora, a u Gradačcu smo postali parlamentarni u Gradskom vijeću, sa tri vijećnika.

Po svim parametrima brojnih političkih analitičara, SDBiH-Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine su najbrže rastući politički subjekt na TK, a to je samo zahvaljujući članovima i simpatizerima SDBiH. Zato, još jednom želim da se zahvalim svima na podršci i čestitam dan osnivanja GO SDBiH Gradačac.

Na svim nivoima, od samog osnivanja, smo pokazali i dokazali, kako na zakonodavnim, tako i na izvršnim pozicijama, da nam je na prvom mjestu građanin ove zemlje, što smo pokazali i kroz djelovanje Vlade TK, preko izvršnih pozicija na kojima su naši članovi. Pokazali smo da ne bježimo od odgovornosti i nastavit ćemo naše djelovanje u interesu svih građana, bez obzira na političku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Klub vijećnika SDBiH na nivou grada Gradačac je jedan od najaktivnijih klubova vijećnika, gdje želimo dati veliki doprinos u zakonitim rješenjima na području našeg grada.

Prije dva dana, bili smo jedni od inicijatora za usvajanje Zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BIH i još jednom pokazali da je interes građana na prvom mjestu, a ne da su stranački interesi na prvom mjestu.

Pokazali smo da želimo promjene i novi pravac u političkom djelovanju, bilo kroz vlast ili preko opozicionog djelovanja, a ne samo mandate i sjediti u udobnim političkih foteljama.

Ove godine su pred nama izbori, koji bi trebali biti održani u oktobru. BIH je suočena sa brojnim problemima. Veliki broj naših građana napušta BiH zbog nesigurnosti na prvom mjestu, što u velikoj mjeri doprinose i mnogobrojne korupcijske afere, a svjedoci smo toga i ovih zadnjih dana. Lideri stranaka koje su u vlasti optuženi su za korupciju i stavljeni su na “crne liste”.

Nadam se da će ovi izbori koji su pred nama biti prekretnica na putu BiH prema boljoj budućnosti. Nadam se da nećemo birati one koji su na “crnim listama”, sankcionisane političare, a takođe ni one koji podržavaju takve i s njima su u koaliciji na svim nivoima. Došlo je vrijeme da se bira, a ne da se prodaje glas tim ljudima i njihovim strankama koji nas godinama pljačkaju, a za opljačkani novac kupuju izbore.

Još jednom u ime GO SDBiH Gradačac, svim članovima i simpatizerima želim sretnu godišnjicu osnivanja stranke.