Premijeru Hodžić, u laži su kratke noge! (VIDEO)

Vakcine donirane Tuzlanskom kantonu od strane Republike Srbije zahvaljujući angažovanju premijera Kadrije Hodžića, trebale bi nakon procedure u Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine stići u Zavod za javno zdravstvo TK.

Hvalospjevnu informaciju premijera i Vlade TK prenijeli su mediji, međutim, prema onome što smo mogli čuti u Teleringu Mate Đakovića prije nekoliko dana, stvari su potpuno drugačije.

“Danas sam saznao u Beogradu da je na tvoj zahtjev Srbija odobrila 5.000 vakcina Tuzli. Kabinet predsjednika Srbije rekao je da to nije nikakav problem. To je više nego što su zvanične vlasti iz Federacije uopšte obezbijedile za Tuzlu.” – izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u emisiji Telering.

Klub SDBiH u Skupštini TK otkrio je još jednu prevaru građana od strane premijera, ali je zahvalan svim pojedincima i organizacijama koji na osnovu ličnih poznanstava obezbjeđuju vakcine umjesto onih kojima je to osnovni zadatak. Napominjemo da je u Klub SDBiH 22 februara 2021. godine uputio inicijativu da se iz suficita od oko 22 miliona KM koje je ostavila prethodna Vlada TK izdvoje dva miliona KM za nabavku vakcina. Međutim, Skupštinska većina koju predvodi SDP, PDA, SBB i Naša stranka, kao i premijer Hodžić ovu inicijativu odbili su bez obrazloženja.

“Premijeru, radite svoj posao i ne kitite se tuđim perjem.” – poručili su zastupnici SDBiH u Skupštini TK.