SDBiH: Dok narod u RS-u umire od industrijskog kiseonika, Dodiku je do pjesme

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u svom šatorskom maniru, danas je u svoj kabinet doveo harmonikaša koji je stigao i otišao službenim automobilom, dakle onim koji je kupljen novcem građana Bosne I Hercegovine i koji se koriste, očito, za lične hirove bh. političara.

Oko sebe je okupio saradnike među kojima su njegov savjetnik Radovan Kovačević i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac. Bahaćenju nije bilo kraju, pa su tako pored pjesme prešli i na žestoka pića.

Ovim činom, nastavio je da ponižava nezaposlene osobe, penzionere, mlade koji iz države odlaze trbuhom za hljebom. Nastavio je da ponižava i svoje glasače koji su mu dali mandat da ih predstavlja i stvori uslove za bolje sutra, a sve s ciljem ismijavanja i blaćenja institucija Bosne i Hercegovine.

Socijaldemokrate smatraju da ovakvo ponašanje produžava najveću krizu u postdejtonskoj BiH, te da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica i Vijeće za provedbu mira u BiH iskoriste svoje ovlasti zbog nemoći stranaka u vlasti da odgovore na Dodikove provokacije i daljeg guranja države u propast.