Timur Haračić pristupio Socijaldemokratama Bosne i Hercegovine

Timur Haračić, vijećnik u Općinskom vijeću Stolac pristupio je Socijaldemokratama Bosne i Hercegovine (SDBiH).
Nakon prethodne smjene sa mjesta predsjednika Općinskog odbora SDP-a zbog podrške Inicijativi za Stolac, Haračić je odlučio napustiti SDP. Svoj politički angažman kako navodi vidi jedino u lijevom spektru, te će ga nastaviti kroz djelovanje u SDBiH.

Njegovo obraćanje, u kojem obrazlaže svoju odluku, u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji,

Od rane mladosti sam politički aktivan. Uvijek sam bio ljevičar, revolucionarno orjentisan. Moji snovi o pravednom društvu nikad nisu nestali. Moje vatre o socijalnoj pravdi nikad nisu ugašene. Istina je da sam napustio SDP, ali je tačnije to da je SDP napustio mene, napustio sve nas, iznevjerio nas i ostavio nas. Sva ta nepravda nije uticala na promijenu mog ideološkog opredjeljenja. Ja nisam desničar, niti ću ikad biti. Nisam liberal, niti ću ikad biti. Samo lijevo, i društveno odgovorno. Naravno, uz veliku nadu da će se ljevica oporaviti, ujediniti, ukloniti sujetne i sebične likove sa scene. O meni neka pričaju drugi. I oni koji me poznaju i oni kojima smetam. Ja ću nastaviti dalje sa borbom. Zbog toga nastavka pridružujem se Socijaldemokratima BiH. Počinjem sa organizovanjem Inicijativnog odbora SD BiH Stolac. Uskoro ću objaviti više podataka. Pozivam vas da mi se pridružite, da me podržite, kako bismo zajedno radili za našu zajedničku budućnost. Isto kao što sloboda nije sa neba pala tako ni bolji život, bolje zdravstvo, bolje školstvo, čistiji i zdraviji okoliš… neće se desiti samo od sebe.” – napisao je Haračić.

Predsjednik SDBiH Enver Bijedić zaželio je Timuru dobrodošlicu u tim u kojem se njeguju osnovni principi socijaldemokratije i iskazao punu podršku u osnivanju inicijativnog odbora SDBiH u Stocu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.