SDBiH Kalesija: Održana konstituirajuća sjednica

Sinoć je u sali Mjesne zajednice Kalesija Centar održana 1.konstituirajuća sjednica Općinskog odbora SDBiH Kalesija.

.Na Konstituirajućoj sjednici Općinskog odbora SDBiH Kalesija usvojen je slijedeći dnevni red:

1.Konstituisanje Općinskog odbora Socijaldemokrata BiH Kalesija,
2,Razmatranje i usvajanje Poslovnika o radu OO SDBiH Kalesija-.
3.Razmatranje i usvajanje Odluke o organizaciji i uređenju rada OO SDBiH Kalesija,
4.Izbor i imenovanje članova Predsjedništva, potpredsjednika i sekretara Općinske organizacije SDBiH Kalesija,
5.Predlaganje i izbor delegata za osnivačku Skupštinu i kandidati za organe KO SDBiH Tuzla
6.Tekuća pitanja.

Prvom konstituirajućom sjednicom OO SDBiH Kalesija predsjedavao je predsjednik ove političke partije Faruk Džafić koji se prigodnim obraćanjem zahvalio članovima OO SDBiH Kalesija na kvalitetno odrađenoj Izvještajno izbornoj Konferenciji SDBiH Kalesija.

Nakon utvrđivanja i usvajanja dnevnog reda jednoglasno su usvojeni: Poslovnik o radu, Odluka o organizaciji i uređenju rada OO SDBiH Kalesija, a potom se prešlo na izbor i imenovanje članova Predsjedništva, potpredsjednika i sekretara Općinske organizacije SDBiH Kalesija

Dakle, prvi predsjednik OO SDBiH Kalesija je Faruk Džafić, zamjenici su Jasmin Osmančević, Sanel Hodžić, Ibrahim Čanić i Mahir Pjanić, dok je za sekretara izabran Fejzulah Mujanović.


“Veoma sam zadovoljan jer smo napravili veliki iskorak u daljem jačanju političke partije koju smo nedavno osnovali.Imamo ekipu mladih školovanih osoba koja uliva povjerenje i nadam se da ćemo postići zavidan  rezultat na predstojećim izborima.

Naši članovi su stručni, vrijedni i sposobni za  izazove koji slijede .Spremni smo da se upustimo u  probleme koji će se pred nama naći  u narednom periodu ..Mi ćemo učiniti sve da u okviru OO  SD BiH Kalesija radimo po principima pravih socijaldemokrata a koji se baziraju  na socijalnoj jednakosti i ravnopravnosti svih građana kako Kalesije tako i naše domovine   rekao je predsjednik OO SDBiH Kalesija Faruk Džafić.

Na sjednici donesena je i odluka o zamjeni člana Glavnog odbora SDBiH novim članom.  Na mjesto doktora Nermina Mušanovića u  GO SDBiH ispred Kalesije imenovan je Sanel Hodžić magistar veterine.

Takođe, izabran je i veći broj članova koji će biti delegati na predstojećoj Izbornoj Skupštini SDBiH Tuzlanskog kantona, koja će se održati 25. februara, kao i imenovanje kandidata  za organe u KO SDBiH Tuzla ispred SDBiH Kalesija, a to su: Faruk Džafić, Jasmin Osmančević i Ibrahim Čanić.